Bila kena gi klinik utk pengesahan hamil?

salam, sy baru lg takde pengalaman. sy dah buat upt 4 kali, semuanya naik double line. download apps nie dia kate dah 3w6d, jadinye bile ye sy kne gi klinik utk check ape2 ker? maaf x tahu ?

4 Balas

Kalau ada duit lebih..kalau memang tengah mencuba untuk mendapatkan zuriat, digalakkan pergi jumpa doktor (5 minggu inshaAllah da bole nmpak kantung). Boleh scan check kandungan luar atau dalam rahim..boleh check darah dan dapatkan konsultasi dari doktor dan mcm2 lagi.

Saya masa 4 week saya scan kat swasta.. just nampak kecik je.. nak sahkan mengandung.. sebab saya buat test hanya line kabur.. dan doktor bagitahu 6-8 week boleh buat buku pink..

4y ago

Nanti masa pertama kali buat buku pink.. kita akan scan lagi kat klinik.. dia nak bagitahu yang awak mengandung..berapa week.. Nanti dia buat kiraan untuk due sekali..

Biasanya 8w ke atas baru scan kalau nak nampak kantung janin. Kalau awal2 takut tak nampak lagi.

4y ago

🤗

Seawal yg mgkin. Awal pun tak jadi masalah. Lgi mudah nk follow up dgn doc.