Braxton Hicks

Salam. Sy 37wks+. Sy ada soalan berkaitan tajuk diatas. Mcm mana ya rasa contraction daripada Braxton Hicks tu. Dan mcm mana ya cara nak permudahkan baby cepat turun. Sbb nurse ckp baby sy masih kat atas. Maaf sy first time mom. Tq

1 Balas

braxton hicks datang sekejap2 lepastu takde dah... kalau contraction betul dia ada timing dan consistent. contoh masa awal2 sejam sekali, lepas tu 30 minit sekali, 15 minit sekali, 10 minit sekali... bila dtg rasa contraction tu, around 5 - 10saat.. nak cepat baby turun awak kena banyakkan jalan kaki... buat exercise squat. tapi pastikan berpaut pada palang. kang jatuh terduduk satu hal pula.😅