Bsp

Salam, sy 28w sangkut gula. 14/4 ni stat buat bsp. Tp doctor cakap 2 mggu sekali baru buat. Maknanya 2 minggu sekali g kk ambik darah ke? Or kena pergi tiap2 hari.

2 Balas

Yup betul, selalunya 2 minggu sekali. Masa nak ambil darah tu, pergi ke kk utk check. Kalau mcm kk sy, sehari tu 4 waktu( 8am,10am,2pm,8pm) Kalau awk ada kit nak check darah tu kat rumah, boleh check sendiri dirumah.

ye setiap 2 minggu sekali sehingga bersalin kena buat wpun doct/nurse tak maklumkan. saya 21w dah detect gdm & kena buat bsp