Sakit pinggang belakang & pinggul

Salam smua nak tanya saya skrng ni 37w4d. Dah 2 harini mmg perut memulas buang air besar pun 3-4 kali sehari. Mkan je akan masuk toilet buang air besar. Tu yg saya perasan la. Pastu ni time makan td tiba2 pinggang blakang ni sakit pulaa lama juga sakit tu dlam sejam dah. Pinggul pun start sakit2 dah. Perut mmg kerap mengeras dah brpa harini. Tp baby active je dlam. Tanda mcm lendir darah ke, air ketuban pecah ke xde lagi. Nak tanya ni tanda nak bersalin ke? #firstbaby #firsttimemom

2 Balas

mengeras pon slh tanda bersalin awak. boleh pergi check dkt private clinic kepastian. doctor boleh tengok samaada dah ada bukaan atau belom

Kalau mengeras dan ada tanda contraction yg kerap bole pergi pac sis.