belum haid selepas melahirkan

salam. skg umur anak nak masuk 2bulan tp saya belum datang haid sampai skg. anak masih menyusu badan tp bukan full bf, saya campur dgn susu fm. sedang makan pil perancang. kalau ikut pengalaman first baby dulu, selepas makan pil, terus datang haid pertama time rest day. tp yg second ni tak sama. risau pula🥹

2 Balas

Nurse kat KK bagitahu haid normal datang lepas 6 bulan ke setahun kelahiran. Antara faktornya, bayi menyusu badan. Wallahu'alam.

Psl pil perancang sy xpasti tp sy ms anak pertama period dtg lepas setahun walaupun sy mix susu