czer bln 5 tahun 2022, skg blm period dan full BF. baby dah masuk 1 taun..normal ke?

ada tak ibu2 yg baby dah nak masuk 1 tahun tp blm dtg haid lagi.. full bf. #firstmom #pleasehelp #ingintahu #seriusnanya #bantusharing #firstbaby

12 Balas

Normal dear. Sebab bil bf, prolactin level akan high. Bila high, automatically hormone yang akan trigger untuk period tu akan drop dan terbantut. Once you dah stop bf anak, sebulan dua lps tu mesti akan period sebab breast dah tak keluarkan susu dan prolactin lvl dah drop

1y ago

ohhhh gitu.. faham2.. thanks yaa atas sharing nya.. thanks membantu💕💕💕

ank sy pn lahir bln yg sme gn sis..skg bru 11 bln lbih..tp sy xpnah miss dtg period..tiap bln ad..sbb ank sy mnum susu fm..smnggu jew die df lpas tu susu sy kering..mkn mcm2 pn ttp xbyk susu..tp kakak sy pnah jdi mcm sis..sbb die fully bf..setahun xdtg period..dktr due kata normal..

1y ago

Thanks sis sharingg yerr😘😘😘😘😘

normal. ada mommy yg sampai baby usia 2tahun baru dtg period. selepas baby 2tahun kalau xdtg kena pergi checkup. takut lain penyakit pula

1y ago

okey sis..thanks sarananya

normal saya baby dah nak dekat setahun belum period ,full bf jugak sis risau jugak tapi ramai ckp normal lega

sy la ni..tk priod trus..last2 positif lg..bby pn nk jd kakak plk dah..bln dpn bru nk sthun😇

saya dh 3bln xperiod lagi 😅..full bf gak.. tpi xrisau pun psl sangkut sbb dh ikat 😁

dh check upt ke?sbb sllu xdtg bln klo exclusive bf ..1 taun bby dah mkn ...bkn exclusive bf dah

1y ago

dah check.. ngtif juga

normal... sy sampai pregnant pun x perasan la.. padahal amik perancang semua

Saya pun bfmom dan belum period. Dah nak masuk 8 bulan tp x period2 lagi.

1y ago

saya pun sama. nk 4 bulan tk dtg period lepas beranak haritu. bf juga

ada pakai perancang kr