Ruam di kepala, leher dan muka

Salam, siapa tahu cara nk hilang kan ruam jenis air di kepala muka dan leher baby kalau Macam ni 🥲

Ruam di kepala, leher dan muka
4 Balas

Anak sy jd gini gak waktu dekat ward.. kalau panas je jdi gini.. sy pakaikan krim snowwhite Alhamdulillah la 1-2 hari hilang.. ni gambar waktu dekat ward Tp skrg dh tak jdi dah.. waktu memula keluar je jdi..

jgn bg pakai apa2 dlu. sy buat mcm tu la. lma2 hilang. tp tula. mkn masa jgk. seminggu . tnya nurse pun nurse ckp jgn ltk apa2. tkde ubt pun. tp yg ni tgok bsr lagi ruam air dia. blh tnya nurse jgk

Saya sapu minyak kelapa asli alhamdulillah okay

Usia baby? Ada pakaikan bedak, sabun, shampoo ke?

9mo ago

Jangan pakaikan bedak. Nak pakaikan sabun shampoo boleh tapi kena cari yang mild formula macam cetaphil, sebamed, aveeno, mustela, etc. Saya sarankan awak pergi klinik pakar kanak-kanak untuk pemeriksaan lanjut.