Baby di NICU / SCN kenapa??

Salam. Siapa ada pengalaman baby bukan baby pre-mature kena tahan di NICU/SCN ? berapa lama dan kenapa? baby saya kena tahan sebab jangkitan kuman, kena on antibiotik n oxygen. skrg day 34.

5 Balas

Baby saya dulu masuk Nicu jugak, dalam seminggu cmtu sebab on antibiotic. Sebab saya ada sepsis, air ketuban terkena infection so kena emergency czer. Jadi baby kena on antibiotic untuk buang kuman yang dia dah tersedut dari air ketuban tu. Kalau takde masalah pape cuma seminggu jelah, sebab nak tunggu antibiotic habis. Tapi kalau on oxygen tu saya tak sure, kena tunggu sampai paru2 baby elok balik kot

12mo ago

Salam nak tanya, waktu baby awak masuk Nicu ni, nurse bagi susu fm ke ataupun nurse mintak awak pump susu awak?