dftar nikah

Salam shbt sy nk Minta pendapat Sy Hamil 5 bulan Sy bernikah di sempadan Sept Tahun Lepas tp blum dftar nikah di sni Kalau blum dftar nanti bersalin x bole letk nama ayah Dia ke? Sblum ni Nak dftar tp ade Masalah Kewangan.. Bru skrg nk dftar.. Takut x smpat.. Sbb due bulan 2 kan.

1 Balas

Dah nikah tp blm daftar jer kan.. X dpt nak bg pdpt, ni ttg hukum x dpt nak main² kan. Rasanya anak sah, blh simpan nama ayah dia. Tp kene daftar cpt² tau. Tanya yg lbh arif dlu..