Confinement Centre Atau Berpantang Sendiri

Hi, mommies boleh share ka pilihan berpantang dgn keluarga atau ke confinement centre, mana yg lebih baik dan berbaloi? Ada ka mommies yg ble rekomen confinement centre area Kota kinabalu? Terima kasih

1 Balas

kalau tak nak susah kn keluarga, pergi la ke centre.. centre akn jaga kita 24H.. siap mkn, minum, mndi bby, jaga bby, ssu bby.. kita just relax je.. mkn pn dorang anta bilik.. nk bby just tekan bell.. kalau xnk bby, bagi kt dorang then kita rest.. kalau dgn fmly, nk biar bby ngn dorang masa kita nk buat pape pn mcm gnggu kje dorang.. tapi biasa bby 1st week tidor je.. cuma tkot nnti bila balik dari centre, janggal jaga bby sndiri kalau bby rajin biar nursery.. 😊 sy kje confinement, rata2 ibu xtwu sgt jaga bby sndiri sbb 100% bagi kt kami.. bonding bby dan ibu xde.. kalau nk stay centre, rajin2 amik bby even dah bayar kt centre utk urus kn.. tkot nnti balik, ibu sndiri x kenal prangai bby.. 😁 just shared..

5y ago

yep.. normally last week, akn d ajar cara mndi kn bby.. 1st 2nd day akan d guide cara menyusu..