patut atau tidak?

Salam semue ibu2.. Saya nak tnye pendapat semue.. Saya kje bhgian jual mknan mentah ( truck ayam mentah). Di klang... Baru2 ni.. Truck compeni saya kene sita hingga 31mac.. Akibat pnyakit yang sedang dilanda dunia. Jadi nyee.. Berlaku sebergitu.. Compeni saya ingin saya bekerja di selayang.. Jadi suami saya tidak benar kn, Saya untuk bekerja di sana.. Disebab kn preggy.. Dgn pnyakit yang bahaya ini.. Sayang dengan kerja tapi risau dgn kedaan saya sekarang.. Patut kah compeni hantar saya..?? Sedang kan.. Tiada keperluan jugak.. Saya ke sana.. Dgn kerja saya hnye bole buat di klang saja..!

3 Balas

Saya sudah pon mbuat surat tentang ini.. Ingin bekerja tanpa gaji.. Sehingga perintah ini habis saja.. Saya bkn minta gaji.. Tapi pihak ats seperti tiada respon.. Dan seperti nyaa, ingt mngambil tundakan terhadap saya kerana tidak mahu mngikut arahan..Sekira nyee tros berterusan.. Saya akn ambil tindakan... 😔

golongan ibu hamil. golongn berisiko. sebaik baiknya tidak perlu. take care

4y ago

sama sama stay safe. 😇🙏🏻

Safety 1st sis. Covid19 ni. Stay at home kalau tak berkeperluan