Minum Air gula

Salam semua,tdk trkecuali ke ibu2 mngndg minum air gula??

6 Balas

minum je cik puan.. takda apa yg perlu takut. patut kita risau kalau gula terlebih tinggi tanpa pengetahuan kita. salah 1 effect gula under control is boleh menyebabkan kematian baby, baby terlalu besar,bila terlalu besar risiko utk bahu tersangkut masa bersalin pun tinggi,lepas tu mcm2 lagi la yg xelok 😅 rasa air gula tu bkn la teruk sgt pun,jgn percaya kisah2 dongeng yg cik puan baca tu. klau hari2 otak kita disumbat dgn perkara negative maka kita akan sentiasa fikir yg negative saja..

Salam. Ya tiada ibu mengandung yang terkecuali utk minum air gula jika check up di kk sebab nurse kata memang prosedur. So dari situ boleh detect ibu ada kencing manis atau tidak #TAPactiveusers #TAPSupermoms

Saya x pernah minum air gula..ni anak ketiga ...cuma Sya ke klinik swasta tiap kali check up..

wslam.. mcm saya amal kan pg shja air gula.. then smpai mlm air masak jew.

prgnt no4 ni prtama kali minum air gula alhamdulillah minum sekali ja..

sy dh 34 minggu dh xkena minum pon air gula