Talasemia Dan Anemia

Salam semua.. Saya skrg masih mnyusukan ank yg berumur 1thn 4bln..masalahnya skrg sy prlu berhenti mnyusu ats nasihat docktor kerana sy adalah pngidap talasemia..mohon share jika Ada yg brpengalamn sprti sy cmne nk stopkan ank Dr mnyusu..

1 Balas

Waalaikumussalam, saya sertakan dekat sini link artikel tentang tips untuk berhentikan anak dari menyusu badan https://my.theasianparent.com/cara-bijak-cerai-susu-badan Mungkin nak berhenti serta merta tu susah sikit. Tapi boleh secara beransur ansur beri anak minum susu daripada botol. Bila dia dah biasa dengan botol, boleh stop terus. Semoga Allah mempermudahkan urusan mommy dan baby. Allahumma Aamiin 🤲🏻. Take care ye dan jaga kesihatan. #TAPsupermoms #TAPactiveusers