29 minggu scan baby breech

salam semua..nak tnya kalau 29 mggu scan doktr ckp anak breech..bahaya ke tak ye..sbb sy byk berjalan kat tmpt kja..kdg2 perut mengeras..sakit.anak sblm ni semua beranak awal..35 mggu tu dah ready nk bslin..doktr ckp 32mggu nnti nk scan lagi..kalau breech mmg kna opret ke..sy pon gdm skrg..🥺..sy jarak anak bgsu dgn skrg 8thn.. sy xpernah pecah air ketuban..smua jns trun drh..bila cek jln..dh terbuka 3cm.. skrg sy jd tkut..tkut nk bjln sgt..rsa mcm perut nk jatuh🤦🏻‍♀️

2 Balas

sy pun baby breech n gdm , sblm ni emergency ceaser utk anak sulung , so dr ckp kalau 34-36 minggu tak turun means kene operet juga . dia tak suggest utk urut sebab risiko rahim pecah (jarak kehamilan agak dekat) . 1 tahun 6bulan ..

1y ago

saya dh gravida 6...tkut jugak dktr sruh opret😭 lagi pulak..sy gbs

saya pun baby breech , skrg 30+6hari 34 week scan semula .

1y ago

songsang 🥺