hamil 5bln

Salam semua..nak tanya..ade x kat sini masalah susu badan semakin kurang apabila hamil anak ke2...??saya skrg hamil 5bln anak ke2..anak pertama baru nak masuk setahun 2bln...masih menyusu bdn..tp susu pulak mcm kurang.ank pun kadang merengek bila mnyusu..mungkin xpuas kot..dh mcm2 sy try nak bagi dia susu frmula..dia xnak..dia tetap jugak nk susu bdn sy..lagi 1..dia suka minum air suam berbanding susu formula..risau saya bdn dia x ckup kalsium..ade x disini pengalaman mcm sy..

1 Balas

Kalau sis concern psl kurang kalsium, actually byk lg makanan sumber kalsium yg sis bole bg kat anak selain susu. Cheese, brokoli, ikan salmon sume tu sumber kalsium tinggi. And kalau ank xnk susu formula bole try bg susu dutch lady yg kotak kecil tu. Yg original bukan berperisa. Byk minum air suam bagus da tu 😎