Salam semua...nak tanya kenapa tiap kali bagi susu baby kita muntah balik ye. Saya bagi susu formula sebab susu badan dh xde..Ada org cakap mungkin susu x sesuai..ok sy dh tukar ke susu yg lain..tapi still muntah jgk.

3 Balas

Waalaikumussalam, baby dah umur berapa bulan ye? Tips untuk bagi baby tak muntah lepas menyusu adalah sendawakan dia. Untuk info lebih tentang cara nak atasi dan beza muntah dengan yang tak normal, puan boleh rujuk dekat artikel ni. Semoga bermanfaat: https://www.babycenter.com.my/a1029328/muntah-apa-yang-normal-dan-apa-yang-tidak https://my.theasianparent.com/bayi-muntah-susu #TAPsupermoms

4y ago

baby nak masuk 3bulan

muntah tu mcm mana sis banyak ke sikit,klu sikit mcm jeluak tu normal lah kadang terlebih susu pun dia boleh muntah dan kadang2 bila dah sendawakan pun akan muntah jugak sikit.maksud sis tu dia muntahkan semu yg diminum tu ke mcm mana?

4y ago

oooo...muntah smua susu tu x la..cuma sikit2 je...dari segi najis dia normal...cuma risau jgk la baby mcm tu..tp kalo sis ckp normal alhamdulillah...ini 1st baby saya tu yg risau semacam...😁tq

Terlebih tu atau jarak menyusu dekat sgt.