Travel Jauh

Salam semua..ade sesiap ibu2 pengalaman travel jauh masa pregnant 5/6 bulan tak? Perjalan dlm 8 jam gitu..Ade tips atau apa2 risiko tak ye? Sebab saya jrg sgt travel jauh2 ni..Minta pendapat

3 Balas

Boleh tapi makesure 2jam sekali kne berenti tuk betulkn badan,berenti rehat dkt rnr jalan2 sikit, xnak bgi darah beku xsilap…kalau google ke cri artikel mne2 pon ramai ckp cmtu..sbb sy pon raya nnti 7bln kne travel pjalanan jauh lbih krg 5-6jam…awal2 sy dh cri info pasal ni..nk lebih detail sis boleh minta nsihat nurse/Dr

hi. saya dari awal pregnancy mmg ikut suami kerja luar, kdg tu sampai terengganu, kebas habis buntot2 ni hahahaha. takde persediaan apa2 pun awak. cuma no2 ni saya alahan kuat sikit, jadi mmg kena standby minyak dan plastik takut2 muntah. lagipun alahan no2 ni tak boleh nak duduk lama2 terus rasa nak pitamm

boleh je...asalkn tempat duduk kita ada batal bnyk ya supaya kita tidk penat n leguh