Berat baby naik

Salam semua. Tadi bru lepas check up 35 mnggu. Sblom ni 32 mnggu bby 1.7kg.. tdi dah naik 2.5kg. Doc cakap naik mendadak. Xbagus juga. Saya risau pulak. Sblom ni berat badan saya turun. Jadi saya lebihkan makan. Jadi mcm ni plak huhu..

14 Balas

Sy 37 weeks. Scan kat pakar dlm 1.8kg. Harini warded dah sebab doc kata baby IUGR. Esok masuk ubat bawah induce. Tp baru td pakar mai tgk. Dia pegang2 perut je lepas tu dia ckp baby kecik sgt dlm 1.4kg. Hmmmmmmmmmm

10mo ago

Apa khabar ibu & baby? Dah selamat bersalin? Berapa kg baby? Sy risau minggu ni turn sy pula refer pakar. Baby kecik juga. 😖

Last week scan 35 minggu berat baby 2.9kg dah, dr ckp angaran ank lahir 3.5kg .. sbb brat anak sblm ni pun sama 3.20kg, yg penting anak sihat sis 😊

Kenapa tak bagus, berat baby kan sangat2 penting wakk, kalau takde perkembangan langsung lagi risauu. Bersyukur awak punya normal

kita sama, check 31-32 weeks 1.6kg berat bby tdi baru lps check 34weeks berat baby dh 2.2kg tpi dokter tkda ckp pape

sy 35 minggu berat baby 2.8kg. Tapi still boleh ralat bacaan.. mgkin lgi kcik, mgkin lgi besar.

saya scan 36 minggu baby berat 2.73kg dokter cakap berat baby okey je heheh

Sy pula check up 35w6 baby 2.2kg je, nmpak doc tulis kat buku SGA 🥲

10mo ago

Sy doc kata kecil tak sma dgn usia kehamilan😢

saya 37 week berat baby 3.3kg . risau. Baby tak keluar lagi ☹️☹️

hurmm.. mcm2 plk kn. sy ni 38w berat 2.4. kne jumpa pakar sbb bby kecik..😪

10mo ago

Sama la sis mcm sy 😢

saya pulak masa 30w berat 1.5kg .. check up masa 34w naik 2.8kg ..