Habis pantang

Salam semua. Sy nak tanya.. kalau habis pantang boleh tak makan aiskrim? Tringin sgt 🥲

17 Balas

sya dlu lpas 40hri tringin nak minum Oren ais,sya minum tpi tk bnyak stngh cawan je,mlam tu sya rsa nyawa sya mcm kena tarik,nafas sya sekat2,perut sya skit yng teramat,mata sya dh Mula naik ke atas,laki sya Cuba goncangkn bdan sya,dia bngunkn mak sya sruh urut perut sya Guna halia,halia yng ditumbuj lalu dipanaskn skjap atas api,selang 20 minit skit tu dh reda,sjak dri tu sya dh trauma nk minum bnda sjuk2, wlaupun skit,tuhan sja yng Tau skit nya tu mcm mna,maybe lain orng lain jga bdan,

saya dlu pantang hari ke 41 dah makan ayam kfc sis 😂 minum air strawberry f&n tu .. lepastu minum air mangga tepi jalan .. takleh tahannn betul masatu 😂😂 saya bersalin czer .. alhamdulillah takde apa2 jadi .. cumaa lepas beberapa bulan perut buncitt 🙊 sebab sental ais jee .. lepas 2tahun saya kerja , alhamdulillah semakin kurus 😂 kerja setahun lebih pastu berhenti taktahan badan sakit2 sbb kerja berat2 .. bape bulan saya berhenti kerja, terus lekat no 2 😅

mungkin sy tak mcm org lain.. tp lepas pantang kdg2 waktu pantang pun sy bedal minum air sejuk sis 😅 Alhamdulillah badan sihat walafiat saja.. sy dgr ilmu dari Dr ilmeda hihihi

Saya 44 hari habis terus bedal aiskrim 😭 alhamdulillah masih hidup dan saya perasan susu meriah 😅

3mo ago

mybe x stress sgt dlm pantang kot salah satu punca susu meriah

boleh sis keluar je hospital saya dh makan aiskrim , selagk x de alahan boleh mkn tapi berpada

sy 1st week dah singgah kedai layan ice blended special. dap. segar panas2 ni

ikut pada badan awak le sis. sy hari ke 4 bersalin czer da bedal aiskrim...

boleh je takde masalah. saya pun takde pantang ice/sejuk setahun 😅

blh sis, try dlu sikit tgk badan ok ke tak. kalau xdek pape makan je

3mo ago

setuju. try sikit dulu

hmmm. nmpk gayanya xdak spa yg btul2 pntang 100 harini🤣