Gigi & Gusi

Salam & selamat pagi semua. Sy Preggy dah no2. Setiap kali preggy sy mesti akan sakit gigi & gusi. Kata org sebab baby ambil kalsium ibu. Betul ke. Adakah ini normal? Sebab sakit gigi tu ok lagi just ngilu2 je. Tp sakit gusi. Nak mkn pun susah sebab gusi bengkak dan berdarah.. ? ?

1 Balas

kalau btolla apa saya baca, khasiat dr pemakanan (calcium, zat besi etc) akan dibahagi 2; ibu & baby. sbb tu kita mudah cramp kaki, sakit gigi etc. sis kne bykkn minum susu. sis boleh jugk jmpe doc utk kepastian & cara rawatan yg lebih tepat