Detail scan

Salam semua. Sy 19w pregnant and sy ada DM on insulin dgn metformin. Sy nak tanya kepada ibu2 yg berpengalaman, week berapa yg sangat sesuai untuk detail scan? Sy tau 18w-26w sesuai utk detail scan tp nak tau jgk ibu2 yg ada DM mcm sy buat scan week keberapa. Terima kasih 😊#seriusnanya #firsbaby

2 Balas

Sy GDM on diet controlled, masa scan 20w di KK, sy tanya doc, bila waktu sesuai buat details scan? Doc kata skrng pun dah sedang elok buat details scan. Jngn melebihi 28w. Besar sangat susah nk buat details scan. Lps tu sy cari tempat scan yg harga ok kat FB, message diorang, diorang bg tarikh appoinment. sy pun ok pd week 21. dan klinik tu ckp diorang terima utk details scan pd week 18 ke 26. So ikut klinik jgk mana week yg sesuai buat details scan. Saya rasa tiada kena mengena ada gdm dgn nk buat details scan. ke ada perkara yang sy tak tahu?

2y ago

oo dm tu diabetes ya? ingat tertinggal 'g'. hehe. Untuk dm tu tak sure la, better tanya klinik yg awk nak buat details scan ya. 😁

hi biasa klau gdm mmg kk akn refer spital utk detail scan .. 20 weeks biasa nyaa

2y ago

Sy mmg follow up dengan hospital jgk. Masa 17w doktor pakar ada pesan nanti nurse akan call utk detail scan tp still belum call. Sy excited nak tau perkembangan baby. 😄