Folic acid & obimin

Salam semua. Saya preggy 14weeks. Doc private bg saya folic acid sejak 6weeks dan bila buka buku pink kat kk, nurse bagi saya obimin (dia tahu saya dah consume folic acid). Soalan saya, boleh ke saya makan dua2 setiap hari? Dan sampai usia kndungan berapa weeks perlu consume? Terima kasih

4 Balas

Saya pn dlu amek folic acid.. then KK bg saya obimin.. Saya stop terus folic acid and proceed obimin.. sbb semua dah ada dalam obimin tu termasok folic acid..

Boleh x ada masalah. Tp kalau nak stop folic acid pun boleh sebab obimin tu multivitamin, dlm tu pun dah ada folic acid

Obimin xsilap sy tinggi skit kandungan folic acid. Skip folic terus mkn obimin pun ok je

sy kndungan 13w doc xbgi mkn folic dh ..vitamin iberet dh ada folic asid mncukupi..