baby berbulu lebat

Salam semua.. saya nak tny ad tak yg pernah ad pnglaman anak lahir berbulu lebat? Penuh kat blkg bdan and dpn kat muka pon byk juga.. saya ni dpt baby girl.. risau plak.. ad baca kt google katanya tu lanugo.. ad tak mommy yg pernah ad pnglman? Boleh share tak korang buat apa?

10 Balas

Sama mcm baby sy mse bru lahir... Laguno ni mmg baby dri dlm perut lagi ade.. Nanti makin lama.. Bulu tu akan gugur sendiri... Dlm beberapa minggu or beberapa bulan..

ank sy pertama baby boy dulu lahir pun bnyak bulu2 area belakang., tapi bila dah masuk 3-4 bulan mcm tu bulu2 tu berkurangan ., gugur sendiri..🤣

dont worry. anak saya perempuan masih lahir pun bulu penuh kat belakang badan, lengan semua. tapi sekarang dah 4 bulan beransur hilang.😊

Penah..beransur bulan nnti dia hilang sendiri.. sama anak sy pun girl jugak.. dah nk habis pantang tu makin takde bulu dah

baby boy sy pon ada.. normal rsa yew.. sy bru 21 hri.. xhilg lgi blu2 to.

Tak perlu buat apa2.. Bulu tu akan hilang sendiri..

nnty dia dh besar sikit dia hilang sndiri...

jgn risau... lm2 bulu2 tu sume gugur sndiri

normal..baby kan lama2 hilang

Normal sis ank sy pun mcm tu