Minyak yu yee ketika hamil

Salam semua, saya kerap perut kembung dan berangin, boleh ke guna minyak yu yee? Atau sebaiknya jangan? #advicepls tq

9 Balas

Di awal kehamilan mmg rasa kembung. Sy x berani nk letak minyak angin kt perut sbb kita mengalami pembesaran kandungan. Hadapi ujian kehamilan dengan redha, sabar ye... minum air suam perlahan-lahan, banyakkan rehat, mkn kerap tp sedikit dan berjalan riadah perlahan ikut kemampuan untuk keselesaan perut tu.

Saya pun hamil masuk angin..kentut la apa la😅 tp mak saya x bg sapu ubat kt perut..dia suh letak kat ibu jari sapu kat situ sebab angin masuk dr ibu jari kaki..pastu pakai stokin. Mandi pun sebelum jam 6 petang. Mandi air panas. In shaallah selesa waktu malam tidur lena😁

saya pun confused perut yg di maksud kn jgn letak myk angin . bahagian rahim tempat baby duduk tu saja ke yg x boleh letak , atau pun mmg dgn perut bhgian atas skli?

kalau saya rak tak selesa dkt perut letak minyak dkt betis dgn blkg bdn. janji bdn kena minyak angin pun dh ok elakkan letak direct dgn perut

Saya suggest minum air halia untuk buang angin dalam badan , klau sapu minyak angin dekat perut takut ada effect kt baby dlam perut

2y ago

Bole cuba letak vick yg berangin tu dekat belakang dada , depan dada pon bole tpi jngan smpai kena betul2 area perut , kalau sikit2 tu tkpa kut

Saya letak vicks dekat ulu hati dan blkg ja untuk buang angin. Nasib suami jenis mudah keluarkan angin.

sy letak je minyak yuyi tu kt perut.. alhamdulillah xde ape², pastu lega je rase..

Jangan sis, minum air halia untuk buang angin

jgn letak minyak kt perut..