Xray & tidak tahu hamil waktu tu

Salam semua. Saya kena buat medical check up & chest xray atas urusan kerja. Lepas buat medical check up & xray…klinik call & inform saya pregnant rupanya. Mungkin waktu saya xray tu saya tengah hamil 3 minggu. Ada tak ibu2 yang pernah alami situasi macam saya? Ada apa2 side effect ke kat baby saya? Saya agak risau sebenarnya sebab ada yg kata bahaya & berisiko. Ada pula yg kata risiko rendah & takde effect kat baby.

2 Balas

pengalaman saya, masuk sekali bilik xray anak sulung yang nak warded tapi saya taktau yang saya pregnant. rasanya time tu dah 4minggu macam tu. Alhamdulillah Allah pelihara tak jadi apa2. selamat bersalin dan sekarang baby dah masuk 8bulan cerdas bukan main 😁

Doa yg baik2 je sis jgn difikir sgt. Sbb benda dh lepas. InsyaAllah baby ok je.

5mo ago

Terima kasih atas komen yg positif. Doakan saya dipermudahkan urusan ye