Ingin membiasakan anak mengisap susu botol

salam semua, saya ingin bertanya kepada semua ibu-ibu, anak saya umur 7Bulan 27hari semenjak PKP dilaksanakan baby saya menyusu direct. saya ingin melatih anak saya mengisap susu botol dengan susu yang saya telah pam tetapi agak sukar kerana baby saya menolak botol tersebut. Saya ingin minta tips2 ibu-ibu bagaimana cara untuk mengatasi masalah tersebut.. terima kasih kongsikan peengalaman.. ?

2 Balas

Mungkin sis boleh cuba beli botol susu yg ada 360° straw dlmnya cth mcm brand nuby.. seakan2 baby hisap puting ibu..fungsinya mengelakkan baby nipple confuse. Sis bolehlah cuba..Harap membantu sis 😊