Berurut lepas pantang

Hi salam semua. Saya first time mum nak tanya kalau beranak first ni takpe ke kalau tak berurut? harini dah genap 30 hari saya bersalin anak pertama tapi tak berkesempatan nak berurut. bukan taknak tapi sebab bajet memang tak ada. Jadi saya nak tanya pendapat, takpe ke kalau kita first time beranak tak pergi berurut? 😊

6 Balas

bagi saya better urut sebab nak kemaskan urat urat kita masa proses bersalin tenaga kita banyak menggunakan urat. jadi seeloknya berurut pantang, berurut ni boleh release stress, boleh banyakkan susu lambat pun takpa urutnya. lagipun badan kita nak pakai lama. saya ada jumpa pakej murah dkt fb kos transport RM60 untuk 3hari bagi saya berbaloi sebab ada free untuk baby juga sepatutnya nak ambil pakej berurut ni tapi kebetulan mertua saya pandai mengurut pantang jadi saya mengurut dgn mertua ja. cari fb QUEEN TOUCH CONFINEMENT.

berurut lagi bagus sebab nak susun balik urat urat.. dan nak letakkan balik bagian perut yg jatuh kebawah.. kalau tukang urat tu org pandai akan tau buat mcm mana nak elokan balik.. jangan cakap saya x urut pun ok ja sehat ja yaaa baru lagi akan cakap bgtu.. kesan dia buka. skrg namun kemudian hari.. pasalnya kawan saya pesan lepas beranak kena btul2 ikut pantang dan urut .. sebab dia dah rasa efek tak pantang dan tak urut badan senang nak masuk angin dan letih.. anak dah 3 baru dia rasa

saya pon tak berurut. dah sebulan 21hari lepas bersalin. memang niat taknak urut. awak boleh follow fb pakar o&g Dr Imelda Balchin. sana banyak info berguna. jgn dgr kata org masuk angin bagai la. pelik² je semua tu

Saya x berurut & x bertungku masa bersalin anak 1st.. so far okay je x berurut.. 😊 cuma bdn lesu jgk lah maybe sbb penat jaga baby.. kalau urut maybe lega kot..

1y ago

hai sis. saya sama mcm sis anak first tak berurut. tp bila lepas melahirkan anak kedua ni masa bulan 2 badan rasa cepat letih dan mengah kan sis .

sy anak first pon xde bajet lgi nk berurut.. se elok nya berurut.. sy tggu ade bajet lebih sikit mmg berniat nk urut... skrg anak nk masuk 3bulan dh

takpa je tak berurut. just kalau urut tuk bagi badan segar sikit je.