Subchorionic Hematoma

Salam semua. Saya disahkan menghidapi Subchorionic Hematoma pada usia kandungan 13w. Sehingga sekarang dah 18w, bleeding/spotting ni masih belum stop. Haritu je stop sekejap dalam 5 hari, lepastu sampai harini saya perlu tukar pad setiap kali nak solat. Hari takde bleeding, cuma keluar spotting sedikit je tapi tetap ada setiap kali tukar pad. Saya dah follow-up dengan HKL, doktor cuma bagitau jangan buat kerja berat. tu je. Takde sebarang ubat diberikan untuk hentikan bleeding ni. Ada ketika rasa fed up, frust, sedih, stress sebab setiap kali bleeding (ada ketika keluar ketulan darah) saya akan jadi tersangat risaukan baby dalam kandungan. Sebab ni kandungan pertama yang saya dan suami ternanti-nanti selama 4 tahun. Mohon nasihat dari para ibu yang dah berjaya harungi kes seperti saya. Supaya saya masih boleh berharap agar baby ni akan selamat. Terima kasih. #firstbaby #pleasehelp #advicepls #1stimemom

3 Balas

assalamualaikum n hye mommy..mcmna keadaan mommy skrng ya?? mommy n bby ok?? mommy kenakan byk bedrest tw..jgn gerak byk sgt..jgn angkt pape brg jgn angkt bby or ank buah yg dh bsr..risiko dkt mommy....berdiri lama dan byk berjln pn jgn..tkut nnti bleeding lg.. dan jgn stress bila stress otw nk berlaku puan istighfar dan dgr ayat suci Al-Quran atau bawa mengaji supaya hti blh jd tenang n ok... kena kuatkn smngt dan kena tgk cerita yg blh buat kita happy spnjng kita pregnant supaya kita tidak stress..harap tips sy beri ni dpt membntu mommy.. mg dpmudahkan segala urusan mommy d sana..jg dri bebaik tw..with the big hug❤️

Hai. Boleh sy tau keadaan sis mse pregnancy sepnjg ade subchorionic hematoma tu? Sy pon ade, diagnose mse 19w. Saiz 5cm..

smoga dipermudahkn sis https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

6mo ago

Hi sis, walaupun dah lama nak tanya mcmana keadaan time tu? Hilang sndiri ke mcmana. Saya pun detect 18 weeks