Ada ni tanda meroyan

Salam semua, saya dalam pantang 4minggu, sy tak tahu tiba perasaan benci tengok suami n ank.. kadang sy rasa mcm jiwa kosong , air mata keluar sendiri, sy dah cuba banyak ingat allah tapi perasaan makin kuat... #pleasehelp #firstmom #bantusharing

21 Balas

begitulah apa sy rsa msa berpantang 2thun lalu...lps melahirkan,sy rsa pelik sb xda perasaan syg dkt baby,rsa sendirian wlupn ramai org dkt rumah,tertekan sgt2...tp sy berusaha lawan,sy berusa buang perasaan negatif tukar ke positif..mcm2 sy buat,bca surah2 pendek,zikir dan sy slalu alihkn perhatian negatif sy dgn mewarna...sy susun jadual harian dan jadual sy padat dri menguruskan anak,rumah dan lain2 supaya sy tak banyak berfikir... alhamdulillah selepas beberapa bulan,sy berasa semangat kembali..kita kena bantu diri sendiri wlupun payah dan terpaksa..doa bnyk2 dgn Allah,in sha Allah..semua akan baik2 saja nanti..klu rsa nk down,sy cpt2 mewarna ..perhatian sy teralih kpd mewarna..nti lama2 ok