Ada ni tanda meroyan

Salam semua, saya dalam pantang 4minggu, sy tak tahu tiba perasaan benci tengok suami n ank.. kadang sy rasa mcm jiwa kosong , air mata keluar sendiri, sy dah cuba banyak ingat allah tapi perasaan makin kuat... #pleasehelp #firstmom #bantusharing

21 Balas

saya masa pantang pun rasa macam tu. emosi serabut sangat. dengan baru lepas bersalin, sakit luka lagi, anak demam kuning tinggi sampai setiap hari pergi klinik. dengan tak cukup tidur jaga anak. semua tu jadi buatkan saya rasa sedih stress rasa tak terurus sangat sampai kan susu badan pun drop

sama la mcm keadaan sy masa dalam pantang haritu , kerap sangat nangis , rasa tak sabar ja nak habis pantang , skg ni bila teringat balik rasa serik nak mngandung lagi hmm skg pun emosi masih tak stabil lagi . risau jugak kalau jadi apa2 yg tak diingini . nauzibillahminzalik . mohon doakan sy

sy pn ..skrg pantang ke 37...igtkn mental dh oke... bby lak asik nangis je mlm2 spai xckup tido .bile pujuk nangis lagi tak bhenti ..spai sy mrh2 & tepuk2 dia.. then nangis jugak spai sy give up, "nangis la hang sorg2" trus sy ngiring mbelakangi dia .. pastu ttbe airmata mgalir..

Sama mcm saya. Skrg tgh pantang 12 hari. Saya berpantang 2 mnggu ni dgn suami n mak mertua. Mk mertua kdg2 je dtg sbb jga cucu lgi 1. Saya kerap nngis, rasa stress dgn sakit jahit x baik2, bengkak susunya. Hari2 mnangis. Skrg dh elok sikit saya slalu pasang zikir utk tenang

klu da boleh solat solat sis..syaitan mmg xsuka tgk kita sng..sy dlu da lalui...smpi umur Ank 6 bln...kita kna lawan perasaan...jgn dduk sorang..kna sllu luahkn ..dlu sy xde tmpt nk luahkn even suami ape lg mk ayh..

sb tu org dlam pantang tak boleh duduk sorg2.. kena ad peneman.. bukak je ayat2 al Quran .. ataupn perbanyakan zikir.. inyaAllah , awk akn ok.. Cuba fikir perkara positive je.. org dlm pantang x boleh stress ..

saya 1st time mom, sepanjang berpantang ada dlm 3x ke 4x menangis. mrh suami, nak mengamok rasa, nngis sungguh2, mcm2 laa rasa huhuhu i feel you sis 🥺 alhamdulillah skrg dah habis berpantang 44 hari.

normal.. jgn dilyn sgt perasaan tu.. itu semua setan.. buka zikir.. dngar al quran selalu.. awak blh berzikir & beristighfar.. kena lawan perasaan jgn mengalah..

Istighfar banyak-banyak. Dengan mengingat Allah hati akan menjadi tenang. Fokus pd Allah.

mohon byk2 pd Allah.