Ada ni tanda meroyan

Salam semua, saya dalam pantang 4minggu, sy tak tahu tiba perasaan benci tengok suami n ank.. kadang sy rasa mcm jiwa kosong , air mata keluar sendiri, sy dah cuba banyak ingat allah tapi perasaan makin kuat... #pleasehelp #firstmom #bantusharing

21 Balas

saya merasa puan, saya pon berpantang sendiri bulan 5 tu. kerap menangis dalam pantang. lepas tu anak masuk usia tiga minggu asyik menangis je. tak tidur malam nya. bila waktu siang tidur sekejap dan tak nak tido semula, asyik nangis je. saya stress sangat. dengan baby kena kuning tinggi ya. dengan badan sakit. Allah tak tahu nak cakap. apa yang boleh saya cakap. puan setiap hari buka bacaan AL quran sepanjang masa. kalau penat, please rehat, minta tolong suami. tak apa kalau rumah bersepah, biarkan jelah. pejam je mata buat sementara. puan just jaga diri dan baby je. memang dalam pantang tak boleh seorang diri. kalau puan rasa nak luah perasaan cakap je dengan suami. sakit ke, penat ke, apa semua cakap. jaga emosi yang paling utama waktu berpantang ini. saya doakan moga dipermudahkan segala urusan puan. puan kembali sembuh dan baby dalam keadaan baik2 sahaja. banyakkan selawat dan istighfar puan. kalau rasa tak ok, boleh dapatkan kaunseling puan. jangan biar