Keluar air dari puting susu

Salam semua. Saya baru masuk trimester 3. Harini saya saja tengok2 puting sbb mcm bertambah gelap sambil picit untuk buang mcm ada putih2. Tapi bila saya tengok yg sebelah kiri ni, picit keluar air 😭😭 ada ke yg pernah jadi mcm ni ? Air apa yg keluar tu, tapi setitik dua je la. Saya takut. Maaf kalu soalan sy ni sensitif 😭#firstbaby #seriusnanya #ingintahu

6 Balas

tuh kolustrum awak, kira okay sgt bila keluar tuh. jgn picit ye, biar je, tapi tiap kali mandi kena lap dgn kapas basah, buang yg putih2x takut tersumbat. saya rituh pun jadi mcm awak, lepas tuh tanya family dgn misi so diorg ckp mcm tuh.

2y ago

takpa, takda apa tuh. just kerap cuci je okay.

Hi, itu adalah kolostrum..Semsa hamil susu memang sudah terhasil. Elakkan picit-picit ya.Semoga selamat melahirkan

2y ago

baik faham, risau dah saya. terima kasih atas pencerahannya😊

sy selalu cuci dgn air suam n kain lap2 dkt situ...law xlap jd gatal😅😅 even mndi pun dh cuci still kne gk air suam

larr nape picit 😂.. bersihkn aje dgn towel basah.. time mandi senang sikit nk bersihkn sbb puting jdi lembab..

alhamdulillah jgn risau biasa tu sis.. ug tu kita nak. nnti bila bby dh lahir. air susu cpt ada dah.. 😄

sy dari 17week sampai skrng 21week tiap kali cuci kluar air susu🥺

2y ago

Tak perlu cuci ya jika tiada keperluan..Lalukan air macam biasa saja..