Tiada Alahan

Salam semua.. saya baca ramai alami alahan teruk dan tak teruk. Macam saya baru masuk 5 minggu masih lagi tiada alahan. Saya cuma breast sakit je. Tu je simptom yg saya alami bila tahu pregnant.. Ada tak sini sama mcm saya tiada alahan, tiada morning sickness? Boleh share pengalaman.. tq #firstbaby #firstmom #ingintahu #pleasehelp

15 Balas

sama mcm saya sis. Awal2 tu pelik sbb tu je symptoms yg ada tak mcm dlm drama tu tapi masuk 6 minggu saya start bloated, pedih ulu hati, perut tak selesa je. skrg nak masuk 8 minggu, alhamdulillah takde morning sickness, makan selera lagi. cuma loya kekadang. So normal je kalau takde alahan, ikut badan masing2. saya pon harap takde laa alahan apa2, satu kerja tak jalan nnti sbb lemau je. ni baru perut tak selesa pon lemau dah. apa2 pon semoga baby and mommy sihat selalu ye

2y ago

Alhamdulillah tq sis.. lega sikit sis cakap mcm tu

Sy pn tiada alahan da masuk 6w..tp ada brown spotting pula ni.. Risau MC.. Nk tunggu appointment KK next week lambattt betul rasa🙁doakan ya mummies semua kandungan sy sihat.. Sy doakan kalian juga semua urusan dipermudahkan 🤲

bt masa skrg saya pon sama. risau juga bila xde alahan kn. breast kdg sakit jgk mcm awak. pastu kdg2 pening tp sikit je & xlama. kerap jg check blk upt risau huhu. perlukan pandangan dan sokongan moral jg.

2y ago

alhamdulillah xde spotting apa pon. kdg2 je ada diacharge keputihan tu je. tp xbyk.. awk mcm mn? ada spotting ke

saya mengandung anak pertama & kedua tak ada morning sickness. anak ketiga alahan morning sickness smpai 7 bulan. skrg tgh hamil yg ke 4 8w2d,morning sickness sejak 4w haritu.

normal awak..saya masa pregnant anak no1 , no 3 dan sekarang no 4 tak ada alahan..sakit breast n cramp je. sama saya pun 5minggu +.masa anak no 2 je alahan teruk

so far alhamdulillah anak kedua ni takda alahan utk first trimester.. anak pertama sblm ni mmg teruk gilaa 😂🤣 sampai tak boleh nak buat apa² langsung

Sy sis. Dari ank first mmg tak ada morning sickness tp baby lahir sihat. Ni tgh pregnant anak kedua. Baru masuk 7minggu tp still blm ada morning sickness.

semoga sharing ibu2 dalam ni dapat bantu bakal ibu yg risau macam saya. saya dah try search dekat sini semua pasal ada alahan, cara atasi alahan..

sy dr 5w mmg tiada alahan sis tp skrg dah 7w.. boleh tahan juga alahan smpi tk lalu semua makanan . jng diminta alahan tu sis sengsara😭😭

bagus la tu xde alahan. lain org lain bdn. ade org start alahan masa 8w 9w. ade org alahan kekal sampai bersalin, ade org kejap je alahan.

2y ago

Mak saya ckp family belah ayah. Adik beradik pmpn ayah semua yg pregnant tiada alahan langsung. Dari awal sampai akhir. Mcm biasa. Mkn mcm biasa. Takda loya2. Pening2 takda. Tp ikut mak saya pula jenis dr awal smpai nak bersalin alahan teruk. Ikut masing2. Janji baby sihat.