Contraction palsu

Salam semua. Rasa contraction palsu ni macam sakit senggugut ke?? #36weeks

15 Balas

saya xtau orang lain. tp ni pengalaman saya yang rasa contraction lah. anak kedua sbb anak pertama sy x rasa contraction. rasa pon sbb kene induce. saya rasa contraction start 32w ke atas tp x konsisten. perut mengeras pastu rasa nk teberak and dia tarik pinggang. tp dia jadi x lama. dalam 30 saat mcm tu.. mmg x selesa lah. makin lama mkin kerap dari sehari 3 kali kene jadi setiap satu jam akan ade perut mengeras nk teberak sakit pinggang.. sy mmg jenis tunggu keluar air ketuban atau discaj lain sbb xnk dtg awal2 hospital huhu.tp sy monitor lah pegerakkan baby kene cukup 10. (jangan ikut ye sbb contraction yg konsisten jugak salah satu tanda nk beranak) cite kt nurse, nurse pon suruh pg hospital. plan nk pg hospital nya keesokkan harinya. tp pagi2 buta bangun nk terkencing sekali pecah air ketuban. ha mase ni mmg setgh jam sekali contraction dtg. terus la pg hospital. alhamdulillah dalam tahan contraction tu time nama kene panggil nk check mmg doktor ckp dh full term terus kelam kabut bawak labor room. sy ckp doktor sy nk teberak. doktor ckp berak je puan 😂 sampai LR dua kali push beranak la saya.