gigi berlubang and gusi bengkak

Salam semua..just nk mnta pndpt..saya bru 5weeks..saya ada mslh ggi berlubang and skrg tgh mengalami sakit gg geraham..gusi saya pun sama bgkak..ada tk cara atau apa apa suggestion untk kurangkn sakit ni? And gigi saya yg berlubang tu boleh ke cabut msa pregnant? Effect bby tk? Mind to share ya...

13 Balas

Sye pun ada nak cabut gigi jugak hri tu sbb dh brgoyang tp akar msih kuat. Dr ckp kandungan bawah r bulan dr xakan cabut gigi sbb ubat yg digunakan masa cabut gigi tu akan mengsnggu baby dlm kandungan. Prgi check je dlu boleh, nnt dr akan bg cdangan atau tarikh yg sesuai.

4y ago

Nk cbut bley tp ms kndungan dlm 6 bulan seolaknya,bla dh 7 dh tk bley,awal2 pn doc tk bg sbb tkt lahir bby pra matang