gigi berlubang and gusi bengkak

Salam semua..just nk mnta pndpt..saya bru 5weeks..saya ada mslh ggi berlubang and skrg tgh mengalami sakit gg geraham..gusi saya pun sama bgkak..ada tk cara atau apa apa suggestion untk kurangkn sakit ni? And gigi saya yg berlubang tu boleh ke cabut msa pregnant? Effect bby tk? Mind to share ya...

13 Balas

Hye..sy dpt gigi berlubang masa lmp lg...doct bg appointment root canal treatment sebulan lps tu which is sy delay period and check dh 4weeks. Sy pon jumpa balek dentist(hosp gov) and dentist ckp xray takot bhyakan kandungan. So setiap bulan sy buat jugak root canal, tp cuci dan tukar tampalan shja. No xray. Lps pantang baru setelkan semua treatment + xray. Actually xray di gigi berlubang tu saja. Pesakit akan pakai baju utk cover badan.. Tp ada dentist xnk amek risiko. Cuba pergi klinik kerajaan dulu la