UPT positif

Salam. Hi semua. Nak tanya, bila kita boleh check kat klinik ye utk confirmkan pregnant? Gambar sebelah kiri urine pertama semalam, gambar sebelah kanan urine petang. Gambar ketiga pagi 3/12. Tarikh sepatutnya period harini 3/12. Pengalaman pertama 😊

UPT positif
13 Balas

sye sblom ni mcm awak da tau double trus pie scan prut tpi syg xnmpk ape lgi jdie doc soh 2 minggu lgi dtg . nk tnggu lme kn , excited sbb ank first jdie sye beli upt clear blue digital yg bole tau da bpe weeks tu . so sye scan mse 10 weeks da ade dtk jantung . esoknye trus bukak buku pink .

3y ago

sye beli dkt watson time offer ade kad member rm40 klau xde kad mmber 40 lbih mcmtu .

Tahniah sis ☺️Sy ritu tunggu agak2 kandungan 7 minggu++ baru pegi scan dkt swasta . sbb kalau g scan awal2 x nmpk tkut kecewa . Jaga diri sis , jgn skip acid folic 😉

3y ago

Sama2 sis ☺️

Tahniah sis, masih awal lagi nak pergi check dan bukak buku. Saya haritu dah 11 minggu baru bukak buku. Buat sementara ni jangan buat kerja berat dan banyakkan berehat.

3y ago

Alhamdulillah. terima kasih sis. tu laa sy kerja kadang2 ada angkat berat. sekarang nak kena elakkan 😀

5 minggu ke atas boleh dah rasanya pi scan kt klinik. Akan nmpk kantung ja. Mcm sy hri tu pi scan 3 minggu xnmpk apa lg tp upt positif. So makan asid folic ja dulu.

3y ago

Tu laa. Ramai cakap scan awal tak nampak lagi. Terima kasih sis. 😃

alhamdulillah... tahniah mommy.. sebelum 12 minggu.. nanti klau pergi lambat² misi kkia tu bising 😅.. star mkn acid folic yew mommy.. sehari sekali.. 😉

saya pun period patut kluar 1/12 tpi sampai skrg belum kluar lagi...belum test upt pun,harap ada rezeki mcm awk...2 thn ttc

3y ago

In Shaa Allah. Sy doakan awk dikurniakan rezeki zuriat. Aamiin. 😊

saya dulu 7 minggu baru klinik terima untuk buat scan..sementara waktu ni..jaga diri baik2..makan acid folic...

3y ago

Okay sis. Folic acid sekarang mmg tak tinggal 😁 Terima kasih sis 😃

saya xcheck kt klinik pun .. agak2 dh 9week saya pegi kk buat buku .. kat kk nurse akan buat sekali lagi UPT.

3y ago

Okay baik terima kasih sis 😀

Saya terus je gi scan. Tapi memang x nampak ape la. 😅😅

opk sis positif x kalau dia dh detect hamil

3y ago

opk sy terang sis. line T lagi pekat dr C.