Minyak angin

Salam semua nak tanya berkenaan minyak angin. Untuk trimester pertama ni boleh ke kalau kita nak pakai minyak angin atas sebab sakit kepala. Tadi husb pergi farmasi jumpa dengan doc farmasi tu kata tak boleh pakai minyak angin sebab ada alkohol nanti effect dekat baby. And dia suruh makan panadol. Ada tak ibu ibu yang pernah migrain masa pregnant. Apa tindakan ibu ibu ya?

1 Balas

Tak pernah pula dengar dr perubatan tak bagi sapu, kalau minum aja yg tak boleh. Tak effect pun kat baby sebab baby kan duduk dalam kantung dia penuh air ketuban. Tak menggelegak laa air ketuban dia kalau sapu. Jangan risau yaa mommy.