Leher mengelupas week9

Salam semua, nak tanya ada tak yang sama mcm saya awal trimester leher mengelupas habis.. kering, gelap. Dah scrub tp tak tanggal/hilang. Ada tips tak mcm mana nak atasi masalah ni? Ada cream yang membantu ke? #pleasehelp #firstmom #bantusharing #firstbaby

7 Balas

sy pun camtu, tp bukan leher.. sy kena dari area breast sampai ke bawah perut. nasib kt area blh tutup dgn baju😅 menggelupas y gelap, scrub macam2 mmg xhilang. dah pakai losyen, aloevera pun kulit tetap kering.. ada sampai skrg dah 18w, sy biar je, org ckp nt semua tu akan hilang bila dah bersalin nt..

9mo ago

sama.. jdi gelap dn gatal. menggelupas tu jadi klau kita garu . sy pkai palmers skin therapy oil cmpur dgn palmers lotion stretch mark. hitam2 tu makin pudar dn tak gatal dh. try laa

Sama sis saya dekat2 25 weeks leher dah gelap, ketiak, selulit jangan cakap laaaaa awal2 dah ada berat naik mendadak 😊 kat payudara pun jenis selulit warna coklat2 hitam aiyo 🙃🙃🙃 semoga lepas bersalin hormon kembali pulih ❤️🤲🏻

Saya kene bawah breast & ketiak sampai jadi hitam. Pakai vaseline untuk lembutkan kulit. Lama2 back to normal. Ngeri tengok sampai mengelups nak pegang pon takut tkopek kulit pedih huhu.

normal tu sis. sy awal trimester, kena bhgn muka. mengelupus.. sy biarkan je. basuh muka cm biasa. then pakai pelembap muka mama's choice. nanti lama2 pandai hilang sendiri.

saya ms prgnt trimester kdua kena. hitam kt antra breast. tgh tu. dh sental pon still xhilg. tp lps bslin alhamdulillah hilg n bersih 😂😂 hrmon tu

saya pernah kena juga kering sampai luka. pedih betul. saya guna vaseline expert care, sensitive skin. serasi dgn saya.

normal sis . tapi sy kena dkt bahagian bawah mulut je . Lepas bersalin nnti akn hilang sendiri .