Baby melintang

Assalamualaikum mommies. Sekarang saya pregnant 28weeks. Kelmarin scan baby melintang kepala di bahagian kanan perut dan kakinya di bahagian kiri perut. Siapa ada pengalaman yang sama dan masa nak bersalin kepala baby dah turun ke bawah?

2 Balas

Saya masa time 38 minggu tiba2 melintang..walhal masa 37 minggu dh masuk jalan dah..doktor sy buat ecv..iaitu pusing kedudukan bayi dgn tangan. Alhamdulillah selamat bersalin normal pada 1 ogos haritu. Prosedur ecv ringkas tapi berisiko bayi terbelit tali pusat atau fetal distress..

5y ago

Sy ke private hospital

Sama macam saya la, sekarang 30 weeks. Semoga baby pusing la masa 34 weeks. Doktor kk nak scan masa tu. Hari hari cakap dengan baby suruh pusing

5y ago

Amiinnn