Baby tolak susu badan

Salam semua mommy, nak mintak pencerahan bagi mommy yang berpengalaman. Anak baru masuk 2 bulan dan saya awal2 bagi anak susu formula dan kemudian susu da keluar baru bg susu badan. Saya selalu on off bagi susu badan dan banyak bergantung pada susu formula sbb rasa kan anak tak kenyang minum susu badan. Masalah yg dihadapi ialah baru2 ni bila saya nak bg susu badan anak hisap puting dan kemudian dia spt nak muntah. Dia nak hisap tapi ade something buat dia mual/muntah sgt bila cuba hisap puting dan dia terus akn reject wlaupun sy nmpk dia bole hsap puting dlm beberapa saat mcm tu. Untuk pengetahuan mommy dlm beberapa minggu lepas saya ada mkn durian dengan suami tapi dalam beberapa ulas shj. Adakah disebabkan durian tu susu bdn sy jd tak ok utk anak? #pleasehelp #firstbaby #firstmom

8 Balas

lain kali bagi je susu badan... jgn campur² dgn formula. kan anak dh tknk tu haa janganlah tersentak pula. dari masa mengandung kita dh diberi pendedahan kepentingan susu badan. kenyang tk kenyang belakang cerita janji bagi je supaya anak bonding dgn kita. soal susu badan tu byk mknn boleh ikhtiar. saya pon first baby.