Bila perlu scan untuk buka buku pink?

Salam semua mommies, sy 27 tahun preggy 8w2d, haritu dah scan masa 4 minggu (sbb perut sakit sgt, takde bleeding langsung sampai skrg). Tapi nampak kantung je lah. Doc advice suh scan lagi nanti untuk bukak buku pink. Tapi sy lupa pulak nak tanya nanti bila/ minggu ke berapa. Biasa mommies semua scan bila ye untuk buka buku pink? Sy plan nak booking appointment untuk scan, tapi taktahu bila. 😌😇 #pleasehelp

8 Balas

seeloknya 8-9w ni dah boleh scan di swasta dulu utk tgk kantung, janin & heartbeat. nak sure 9-10w. lepastu call kk utk dptkan tarikh appointment buat buku. sbb kk skrg takda walk in dah. nanti di kk dlm 12w akan scan lg sekali utk tgk growth.

2y ago

Okayy tq so much sis lily

Sama dgn saya sist, skrg ni saya pregg 5w masa awal tau 4week trus buat scan nmpak kantung saja and nnti bulan 2 hujung baru buat scan lgi,,Smoga kita sehat2 ya sist

Biasanya 8weeks dah boleh buka buku pink awk, ituhari perut awk sakit sbb apa? Senggugut ke?

2y ago

Tvs scan tu tak semua klinik ada kan sis?

10w scan lagi sis . time tu da boleh nampak jantung baby berkelip2

8mgg dh boleh scan. make sure b4 12weeks ye

2y ago

Okayy sis nora. Dlm bulan 2 ni sy scan.

bukak time skrg pun dah bole tu

sy 11w baru buat buku

Before 12 minggu sis

2y ago

Okayy baik siss tq 🤍