Darah nifas lebih 60 hari

Salam semua.. Ibu2 semua klau darah nifas lebih 60 hari macam mna ye? Saya bsalin czer dah lbih 60 hari tpi darah still ada sikit2 lagii

4 Balas

Sy brsalin normal. Darah slps 60 hri pn ade lagi sikit2. Dlm 15 hari bru darah btol2 brhenti Tempoh istihadah 15 hari slps tamat tmpoh nifas. Slps tu dikira darah haid.

darah nifas 40 hari je tk silap. kalau lebih darah penyakit tu. better sis rujuk ustaz/ustazah. tk pun tgk ig pu azman. dy ada ckp psl darah nifas kt post dy.

Drah nifas pling skjap 40 hari, pling lama 60 hari, lebih 60 hari dikira istihadhah (darah penyakit) boleh beribadat.. better jumpa doc

4y ago

Ya betul tu lebih 60 hari kena solat

Kalau tak salah org panggil tu darah penyakit. Nama je la, tp xsure apa maksudnya hehe