Kesan makan maltofer (cirit & pedih ulu hati)

Salam semua ibu2, ada tak ibu2 mcm saya yg mengalami cirit-birit dan pedih ulu hati lepas makan maltofer? Tp maltofer je yg boleh naikkan hb saya. Perlu ke saya tahan je kesan sampingan ni sampai bersalin? Please help! Mengganggu waktu tidur saya 😭

1 Balas

jika puan ada alami kesan sampingan mcmni... better puan bgtw doc .nnti doc akn tukar ubat yg sesuai dgn puan..contoh mcm s y dlu xblh mkn zincofer jika makan sy akn muntah teruk dan xblh telan langsung dgn sakit kepala teruk sgt .then doc tuka sy pd iberet hingga bersalin..nnti puan bgtw doc k ms chckup.. jika xsesuai better tuka ubat lain yg sesuai dan bdn blh trima..mg dpmudahkan segalanya..aamiin