Baby high demand

Salam semua. Ibu ibu ada pengalaman yg ada anak kuat meragam utk letak dekat pengasuh? Anak saya 3 bulan kuat meragam dan tak nak puting. Nak tidurkan susah dan tak boleh letak bawah. Kalau nak tidur pun kena mengempeng dgn ibunya dulu. Ayahnya pun susah nak tenangkan dia. Dah 7 puting saya beli semuanya dia marah kalau sumbat. Next week nak hantar pengasuh dan saya sangatlah risau. Hari hari saya doa supaya dapat pengasuh yg penyabar dan penyayang. Ibu ibu ada pengalaman atau para pengasuh ada pengalaman cara nak handle bayi mcm ni? Mohon bagi saya semangat #firstmom

4 Balas

its ok puan, baby2 ni mmg byk peringkat dia..xselamanya dia kuat meragam..nanti dia ada rutin baru dgn pengasuh tu okla dia..bagi byk perhatian dkt dia skrg, jgn risau kalau dia termanja ke apa sbb there is no such thing..n kalau dia xnak puting maybe bole try bg mainan..baby sy asalkan dia dpt pegang something pun dia dh dpt calm down..yg penting parents kena tenang n redha waktu pass baby kat pengasuh sbb baby akan tiru mood parents..harap semuanya ok2 saja utk puan dan keluarga..aamiin..

bab nak tidurkan tu, sis ade try guna buai? sbb anak2 sy jenis susah tido + mgempeng smpai trgeliat urat bdan kita semua, huhu.. akhirnya buaian jadi pnyelesaian.. dia tdo buai xperlu puting pun, n rasanya rumah pengasuh msti ade buai.. kdg anak2 ni dgn kita sume dia xnak, nak dok bwah tiak kita jek ngempeng 24jam, tapi bila duk dgn org, dia elok jek.. sis boleh try dulu ye hntar kt pgasuh n pantau sehari dua cmtu..

kalau baby taknak,tak perlu paksa. bkn semua baby high need perlukan puting.. boleh cuba teknik Bedung+swing+white noise

Memang jenis x nak puting kot. Jenis mengempeng. Memang letih sikit. Kena biasa kan dengan suasana ramai org