Sakit Ari2 Normal ke tidak

Salam semua. Dua hari lepas check upt, alhamdulillah double line. Tp skrg kerap sakit di bahagian ari2. Adakah normal untuk mummies? #1stimemom

15 Balas

sy mse mula² double line pn dia jd cramp perut mcm nk senggugut . tp bile g scan , baby elok je dlm kantungg . mmbesar ngn sihat . doc kate normal sbb tu salah satu proses pembentukan baby jugakk . tp kalau dh sakit smpai xleh nk bngun , better g klinik eh mummy 🥰

Sy tanya soalan ni kat doctor masa checkup kk hari tu. Dia ckp kalau sakit2 badan ni selagi tak keluar darah ianya normal sbb bayi tgh nak membesar. Tp kalau x boleh tahan sgt sakit tu pergi klinik / hospital utk cek ye ☺️

Saya awal pregnancy pun camtu. makin besar kandungan, berubah2 tempat sakitnya. Kejap sana kejap sini. Kena banyak sabar sepanjang pregnancy ni. Anyway congrats mommy. Jaga diri okay

Normal sis selagi tak bleeding. Kalau ada keluar darah walaupun sikit dan perut rasa sakit sgt kena check klinik okay. Jaga diri jaga makan. Semoga baik2 je

Normal sis.. proses implan dan baby nak membesar kan.. cuma kena lebih perhatikan sekiranya ada tanda² pendarahan camtu.. semoga baik2 ja sis

Normal ibu mgandung sakit bahagian ari2..tp kena pastikan kedudukan janin dimana dlm rahim atau tidak..kena scan kalau sakit sampai xtahan..

Salam. Kalau pengalaman saya pun pernah mengalami. Tapi kalau kencing okay. Okay je. Tapi kalau ada sakit lain boleh refer doc ya

Slagi x kluar darah mmg normal.. saya masa awal2 tau pregnant mmg on off cramp manja juga lagi2 belah kiri. Tp ok je .

Bagi sy normal..sy pun tengah alami..kadang terasa sakit ari2 tu kdg ok..in syaa Allah kita kuat.. kita ibu2 kan kuat..😊

sy pernah kene,nk jalan bgn duduk sakit sgt..mmg rehat je dr buat kerja rumah nasib baik suami memahami