First time pregnant

Salam semua. Dah 4 tahun saya kahwin, tak pernah sekali pun tengok Double Line kat pregnancy test. Sehinggalah hampir 2 minggu asyik lenguh pinggang, kembung perut dan sakit breast, saya cuba gunakan pregnancy test semalam. Banyak kali saya cek, setiap jam saya cek sebab tak percaya. Dalam gambar ni cuma few pregnancy test yang saya jumpa, yang lain dah hilang. 🤣🤣 Lepastu ajak suami pergi farmasi, beli Clear Blue pula punya nak yakinkan diri. Lepas tengok result kat Clear Blue, sampai sekarang sebenarnya saya masih rasa macam bermimpi. Allahuakbarrr. Menangis kami suami isteri lepas tengok Clear Blue ni. In shaa Allah minggu depan baru nak pergi scan. Tapi boleh tau, bila minggu sesuai saya nak buat buku pink ye? #1stimemom #pleasehelp #firstbaby

First time pregnant
74 Balas

tahniahhhhh....alhamdulillah...nk tny, sis test pregnant ni x kira time ke...? ptg mlm blh jg kan...xsabar pl nak test pregnant..sy da lewat 2hari..xpernah lewat lg...da 13thn menunggu..thn lps operation ectopic pregnancy....doakan sy jg ya

sis sama dgn sy, ni da nk masuk 4 tahun 6 bulan kahwin, 7/6/2021 buat upt tgk double line yg terang & clear blue tunjuk 2-3 weeks, cuma skrg belum pergi scan..harap semuanya ok..sekian lama menunggu..berdebar, hepi all in one

tahniah sis tumpang gembira gakss...rejeki xpenah salah alamatss hihi....mcm sy pi scan kt swasta dulu dlm 7w da confirm br pi bkk buku kt kk dlm 8w...sy pon susah nk peknen 10thn skali huhu...gaps anak no 1 2 ni no3 insyallah

3y ago

Alhamdulillah. Terima kasih puan. Takpe, gap jauh sempat anak2 bermanja lebih. hehehe

alhamdulillah tahniah sis, jaga elok2 tau. sy bukak buku pink 7 weeks+ . Skrg sis teruskan je makan asid folid dulu smntara tnggu bukak buku pink, nnt doc akn bg asid folid jgk dan ubat tambahan yg lain ☺️

3y ago

kalau ikod insha'Allah positive tu , try 2 3 mggu lg

tahniah momy ...take care ..kne kol kk momy utk appointment buka buku.. sekiranya xde ambil supplement lg..blh ambik folic acid...nti kk dh bekalkn ubt .. continue ubat kk bg.

3y ago

In shaa Allahh. Terima kasih puan 😍😍

tahniah sis! jaga diri & kandungan elok2. akk 11 tahun baru merasa double line. skarang br 5bulan pregnant. doakan moga ada rezeki akk kali ni

3y ago

alhamdulillah....tahniah sis...I'm happy for you...take care ya.. doakan sy bole hamil jgk, masih menanti kehadiran si kecil dlm keluarga kecil sy...

Alhamdulillah tahniah sis... we'rehappy for u🤩💕 Semoga dipermudahkan dan selamat semuanya...sy 8w g kk buat appointment je dulu, jadi 10w baru bukak buku pink

Alhamdulillah, congrats mommy-to-be..Please take good care of yourself and the baby, eat well, stay hydrated, rest more and take your folic acid supplement daily.

3y ago

In shaa Allah. Terima kasih puan ❤️

Congrats! Remember to bring your iC original, husband Ic (copy), Sijil kahwin, bil utilities, scan baby. The klinik kesihatan just told me just now

Sya pun sama..bila dh double line, jg makan , mon folic asid scan doctor kata x nmpk jantung & suh cuci.. cm nak gugur jantung ni.kita menanti 7 thn..

3y ago

Arini bru genap 9 weeks. Kantung elok bulat.. dye kata scan laluan bawah x dpt detect jantung.x nmpk jantung gerak.. naluru ngatakan bby masih ada cuma kecil. Sbb setiap scan sy nmpk pembesaran dye dr semasa ke semasa.