Luka

Salam semua.. agak2 kene apa ya? Saya pun tak tahu sbb pengasuh yg bgtau dia baru perasan tangan anak saya macamni. Mula2 kecil tp mcm lama2 besar pulak. Risau.

Luka
38 Balas

mcm luka da bbrapa hri..sbb ada kering dan bsh..klu pengasuh bru perasan puan xkn la xperasan sjk luka ni kecil? bkn nk mrh tye dkt cni.. tp tye agk2 kne apa.mana lah kta boleh tau.. tye doc trus lg baik. luka sbsr ni msti dah bbrapa hri. lain kli peka lebih dgn tbuh bdn ank.jgn tgu pengasuh bg tau.

4y ago

Saya ngasuh anak orang. Nampak pelik dekat badan anak nya. Terus amik gambar send dekat mak/ayah dia. Tanya kenapa kenapa, at least kita ada bukti puncanya dari rumah bukan dari rumah kita. Even jadi apa dekat rumah pun, saya akan cepat cepat bagitahu mak nya cth anak lari lari tadi jatuh tersembam lebam sikit kepalanyaa. Kita ni jaga anak orang kena macam anak sendiri. Kalau anak luka macam tu kita yang gelabah tak tentu pasal. Tapi ni pengasuh pun tak kesah, maknya pun tak perasan. Kesian anak tu kecik lagi.

😭😭 adoooiii.. mama kenapa tanya kat siniii.. pi hospital laa.. tu luka dah lama dah tu. Dah nampak kering. Mcm bukan penyakit kulit, tp mcm kena api. Hmmm.. bukan nak se'udzon, tp seeloknya kita jaga2 lah. Sebab x semua pengasuh ni jaga anak kita 100% redho

Busy bethol sampai tak perasan. Luka tu macam dah beberapa hari. Kalau takde apa yang tak baik takpe, tapi kalaulah di rumah pengasuh tu anak kita diapa apakan, haihhhh jangan lambat bertindak nanti menyesal tak sudah.

Ank sy pn penah mcm ni.. Kat kaki.. Tetiba ade luka bulat.. Cecair gitu.. Dah pecah cecair tu baru nmpk lubang mcm ni .. Tp kecik jela.. Sy pn tak tahu kena ape.. Tp dlm seminggu tu dah baik la... Sy letak skinlog je.

Anak sy pernah kena... Macam kutu air, mula-mula dia melepuh lepas pecah jadi macam tu... Dia akan merebak kalau tak dirawat... Baik sis jumpa doktor... Mana tau tu luka lain...

sempat lagi mama tanya . bawak pergi hospital la saya pulak yang risau aduhhhh 😭😭 . takkan nak tunggu komen . confirm lama punya sis

Adik sy dlu pnh kna mcm ni .mula² dia luka kecik je ..lama² jd besar . Kena jangkitan ..lbih baik trus ke klinik atau hospital .

mcm kesan melecur je ni.. pergi la bawak hsptl. or klnk.. tkde masa dh nk tny kat sni.. ksian kt nak tu

sis dh jumpa doktor ke belum..doktor kata apa?..nk thu jgk knp nie..kena dera or pyakit kulit...

Melecur ni sis.. Anak sy semalam tercucuh bunga api kat kaki.. Lebih kurang mcm ni la kesan dia