Turun darah tapi laluan belum buka

Salam semua. Ada tak tips utk bukakan jalan. Pagi tadi turun darah. Terus ke hospital tapi bila doc check laluan baby belum buka. Skrg dah 38w 4hari.. Ada yg mcm sy tak? #ingintahu #pleasehelp

4 Balas

i dulu macam ni, turun lendir darah 3-4 hari tapi takde bukaan, tak ada rasa sakit apa2. selang seminggu baru bersalin😂. sis banyakkan beriadah. macam i dulu mmg tak duduk diam, jalan sana sini, sampai lah hari kelima keenam lepas turun darah tu, penat sangat. that night perut mengeras. esok pagi after membuang tiba2 sakit macam senggugut. selang bbrapa jam beranak terus😂

Banyakkan berjalan, naik turun tangga, squat, jalan itik. Kalau larat bersama dgn suami, boleh cuba

bykkan berjalan .sy slalu 24jam mmg bersalin la

bykkan berjalan..buat aktiviti riadah