MyCRS / carseat subsidy

Hi salam semua. Ada tak moms kat sini yang mohon MyCRS ni? Ada yang lulus tak? Berapa lama nak lulus tu ye? #bantusharing

9 Balas

sye x layak 😂 kojaq btol. pdhl dh x keje dh. husband je yg kje skng ni. so kena la buat rayuan. tgu dlm sebulan jugak ni x dpt lgi jwpn. selalu kalau xde mslh mcm sye dlm masa 3 hari dh dpt jwpn. yg buat rayuan ni lama kena tgu.

2y ago

dia kena guna nama pendaftar bkm. bkm now nama saya 😂 xboleh guna nama husband.

Saya mohon guna nama suami harini esok cek dah lulus. sbb dia ckp cek dlm masa 3 hari. 😁 Valid 2 bulan je subsidi tu dpd tarikh lulus.

2y ago

kalau bulan 5 bukan dh expired ke? die guna 2bulan je. mkna nya last 30/7 la kan. now dh bulan 8. tpi try jela tye. mana tau rezeki boleh guna lagi.

Sy buat rayuan, pastu lupakan jap then igt balik cek2 dah lulus😂 tempoh 2 bulan dia bagi dr tarikh lulus

mula2 husband tak lepas... husband buat rayuan lepas pulak... syukur alhamdulillah... dapat beli car seat... 💖

2y ago

Alhamdulillah

Saya buat rayuan , seminggu ja dah lulus . Sis boleh try mana tau cepat . Sebab dateline bulan 9 tak silap saya .

2y ago

Yeke. Bestnya rezeki sis lah buat rayuan seminggu dah lulus. Saya buat rayuan bila buat semakan ic tiada dalam permohonan pulak. Entahlah saya pun tak faham 🤦🏻‍♀️

klau dpat BKM memang akan lulus. rasa lepas apply dlm seminggu kot boleh semak results.

2y ago

Saya dapat BKM. Masalahnya tu lah dah apply hari tu siap buat rayuan lagi, attach bukti sekali. Tup2 bila buat semakan tak ada permohonan diterima pulak? Dah jadi kerja kena apply lagi sekali.

Sy mula mntk xdpt, los buat rayuan, dlm 2minggu dpt dh

2y ago

Alhamdulillah

dlm 2minggu jg sis.nsib suami pnya lepas.

mcm mana cara nk mohon tu ye?

2y ago

Apply kat sini sis http://www.mycrs.gov.my